Αμόκ-Νοσταλγική χαρά

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. στην Καρδίτσα-Κείμενο παρέμβασης

Την Δευτέρα στις 19/07 ξεκίνησαν και στην πόλη της Καρδίτσας οι περιπολίες των ΔΙ.ΑΣ.Αυτοί από εκεί που βαράγανε σκοπέτο και τους έτρωγε η ορθοστασία για τρεις και εξήντα, τους τάξανε πριμ και τους δώσανε υπηρεσιακά διπλώματα(γι’ αυτό πέφτουν κάθε λίγο και λιγάκι). Αρχικά δεν τους δώσανε ούτε κράνη και τα βάλανε από την τσέπη τους. Φαντάσου πρεμούρα.. Είναι αυτοί που ¨πουλάνε μούρη¨ με τις πανάκριβες μηχανές(ξεχνώντας πως εμείς τις έχουμε χρυσοπληρώσει). Νεαροί και νεαρές με το διερευνητικό-θρασύδειλο βλέμμα του ράμπο και την ασορτί ψυχολογία που τους κάνει επικίνδυνους οπλοφόρους. Με τις κουκούλες του σύγχρονου δοσίλογου(καμία σχέση με τον κουκουλοφόρο διαδηλωτή που τους σπάει τον τσαμπουκά και θέλει να αποφύγει το νομικό τους οπλοστάσιο). Τραγελαφικός περιφερόμενος θίασος σε μια ανέκαθεν ήσυχη αλλά ζωντανή γειτονιά. Και αυτή τη ζωντάνια είναι που θέλουν να πατάξουν..Η Καρδίτσα αποτελεί μία πόλη με μηδαμινά ποσοστά εγκληματικότητας και παρόλο που ο τοπικός τύπος έχει μεγιστοποιήσει και διατηρεί σταθερή την υπερπαραγωγή προπαγάνδας έναντι του παραπάνω ισχυρισμού σύσσωμη η τοπική κοινωνία διαπιστώνει καθημερινά το αντίθετο! Συνεπώς καθίσταται σαφές πως η παραγγελία νέων υπέρμπατσων από την πρωτεύουσα είναι ένα επικοινωνιακό τρικ του νέου αστυνομικού διευθυντή Αγγέλη προκειμένου να ανακτήσει την κοινωνική ανοχή ενάντια σε περιστατικά ωμής αστυνομικής βίας και να παγιώσει την θέση του καθώς και μία έσχατη προσπάθεια να επιβάλλει ένα αστυνομοκρατούμενο καθεστώς εντός της πόλης.Ο εν λόγω θρασύτατος γαλονάς ζητά επανειλημμένα μέσα από τον τύπο την κοινωνική νομιμοποίηση των ΔΙ.ΑΣ. και προτάσσει την σύναψη φιλικών και προσωπικών σχέσεων με τους πολίτες προς την αποτελεσματικότερη αστυνόμευση.
Από την πρώτη κιόλας μέρα έγιναν 3 συλλήψεις και πολλοί έλεγχοι σε άκυρο κόσμο κάνοντας αρνητικά αισθητή την παρουσία τους (όχι ότι αναμέναμε τίποτα διαφορετικό βέβαια).Η τρομοκρατική τους δράση σε άλλες πόλεις περιέχει πλούσιο ιστορικό: πολλές καταπατήσεις ασύλου ιδιαίτερα στο Α.Π.Θ., άπειροι τραμπουκισμοί σε γειτονιές, σύλληψη ατόμου με ειδικές ανάγκες, απρόκλητη επίθεση στο στέκι μεταναστών στην Αθήνα και επίθεση στους παρευρίσκοντες με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς κλπ.
Όταν η χώρα παραλύει από τις απεργιακές κινητοποιήσεις με νέα μέτρα να καθιστούν ακόμη και την επιβίωση καθημερινό ζήτημα για πολλούς το κράτος εξασφαλίζει την ασφάλεια με νέες αστυνομικές δυνάμεις;Ασφαλώς όχι-η πτώση της εγκληματικότητας θα επέλθει μόνο μέσα από την αυτοοργανωμένη αντίσταση ενάντια στις εξουσίες, σε κράτος και αφεντικά, μέσα από την εξίσωση των τάξεων-κατάσταση βέβαια ανέφικτη υπό την αγκαλιά του παρόντος κεφαλαιοκρατικού συστήματος που αλλοτριώνει, αποξενώνει, ληστεύει και σκοτώνει.Και φυσικά η αστυνομία δεν είναι τίποτα άλλο από το κατασταλτικό δεκανίκι του συστήματος.Μπράβοι των αφεντικών, προστάτες μεγαλοτσιφλικάδων, προσωπικοί φρουροί πολιτικών εθελοτυφλούν στην πρεζεμπορία και στην σωματεμπορία, τρομοκρατούν, χτυπούν σκοτώνουν και ο τύπος το βουλώνει.Μόνο η κοινωνική ευσυνειδησία και η αλληλεγγύη θα περιφρουρήσουν τις γειτονιές μας.Οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών-είναι τα σκυλιά των αφεντικών ή αλλιώς καλύτερα άνεργος πάρα μπάτσος.
Δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία αστυνομική αυθαιρεσία στην Καρδίτσα.Δεν πρόκειται να αφήσουμε όσο περνά από τα χέρια μας κανέναν μόνο του όταν είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αντίθετα θα είμαστε εκεί αλληλέγγυοι.Δεν πρόκειται να δεχτούμε θετικά καμία κρατική συνεισφορά προς της «κοινωνική ασφάλεια» γιατί ξέρουμε τους ρόλους τους.Δεν πρόκειται στα πάρκα και στις πλατειές μας να ανεχτούμε τις περιπολίες τους.Ούτε λίγο ούτε πολύ....

Στις γειτονιές μας, στην πόλη μας και στα χωριά μας, οι ΔΙ.ΑΣ. απλά δεν έχουν ελπίδα.
Να επανακαταλάβουμε τους δημοσίους χώρους και να οικειοποιηθούμε τις πλατείες και τα πάρκα ως ελάχιστη παρακαταθήκη για τα παιδιά μας.

Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές/Αυτόνομοι Καρδίτσας

2 σχόλια:

 1. Εσείς καλόπαιδα από πού πήρατε το δικαίωμα να παρεμβαίνετε αυθαίρετα;
  Αυτό που ευαγγελίζεσθε δεν είναι καταναγκαστική εξουσίας στον άλλον που την δέχεται;
  Υπό την έννοια αυτή, επειδή δεν μου αρέσετε, δεν μπορώ να σας αρχίσω στις μπάτσες μούλικα; Κατά την δική σας άποψη ποιός θα με εμποδίσει.
  Ας σιχτίρ πιά καθίκια.
  Ποιός σας έκανε εξουσιαστές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έαν θεωρείς φασιστίκη, εξουσιαστική ή οτιδήποτε παρόμοιο την επιλόγη μας να βγάλουμε λόγο και να παρέμβουμε ενάντια σε ένα πολιτικό εγχείρημα που μας βρίσκει αντίθετους είσαι τόσο ανόητος όσο τα λεγόμενά σου μας έχουν ήδη καταστήσει σαφές....Έαν εργάζεσαι για την Ελληνική Αστυνομία (εάν παρασιτείς δηλαδή) ξέρεις πολύ καλά το πολιτικό κόστος μίας απρόκλητης επίθεσης.Και τα αφεντικά σου -στην προσπάθεια τους να πλασάρουν μία εκδημοκρατισμένη κοινωνία- το απεύχονται(μία τέτοια επίθεση δηλαδή).Έαν παρόλα αυτά είσαι τόσο βαρύς σε περιμένουμε σε μία από τις παρεμβάσεις μας.Εσύ ξέρεις που θα μας βρεις.Για κάθε μαγκιά σας θα έχουμε και αντίποινα.Τον εξουσιαστικό χαρακτήρα της πολιτικής μας δράσης στη Καρδίτσα τον έχεις αντιληφθεί εσύ και 2-3 γουρουνοελληναράδες ακόμα.Και από που και ως που μία παρέμβαση είναι αυθαίρετη; Τέλος πάντων, αναλώθηκα σε έναν ανόυσιο αντίλογο γιατί ήθελα πολύ να δημοσιεύσω το σχόλιο σου-μου άρεσε η προσπάθεια σου να πουλήσεις πνεύμα, γέλασα πραγματικά!Τέλος, αν είσαι τόσο τσαμπουκάς θα σε περιμένουμε στην επόμενη "αυθαίρετη παρέμβαση" να μας αρχίσεις στις μπάτσες!

  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΤΑ
  ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΤΑ
  ΚΛΟΥΒΕΣ, ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή