Αμόκ-Νοσταλγική χαρά

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ανατρέποντας αντιλήψεις-τεύχος 1ο

Download mak_press.pdf

13 σχόλια:

  1. Η τυχόν διαγραφή οποιονδήποτε σχολίων,που δεν ικανοποιούν τις προσδοκίες των συμμετοχόντων στο περιοδικό, είναι κατακριτέο από κάθε -ιδεολογική-πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πού βρίσκει κανείς το περιοδικό σας, εκτός από το δίκτυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έντυπο μοιράζεται χέρι με χέρι...και θα μοιραστεί και σε διάφορες εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε στην ευτοπική βιβλιοθήκη...μάλλον θα είμαστε το σάββατο στο τει άρα όποιος επιθυμεί....μπορεί να μας ζητήσει εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγχαρητήρια!πολύ καλή προσπάθεια!εύχομαι καλή επιτυχία! δέν ξέρω αν θα βοηθήσει καθόλου αλλά κάντε μια έρευνα στο:www.youthforhumanrights.org.ίσως βρείτε κάτι ενδιαφέρον για επόμενα άρθρα.και σίγουρα είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=919057

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ρόπαλα είναι περιττά.. Οι λέξεις είναι υπερ-αρκετές, η βία καταστά μια ιδεολογία κούφια (πχ φασισμός: καταφυγή στη βία επειδή δεν υπάρχουν επιχειρήματα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε φίλε, όταν είσαι στο δρόμο και απέναντι σου είναι παραταγμένες οι δυνάμεις καταστολείς σαν "αστακοί" είναι λογικό και επόμενο να χρησιμοποιήσεις κάτι για να συγκρουστείς.Παρότι αναγνωρίζω τον εξτρεμιστικό χαρακτήρα του εξωφύλλου, δεν αποδέχομαι τα ρόπαλα ούτε ως περιττά ούτε ως αχρείαστα.Επιχειρήματα θα χρησιμοποιήσω στην προσπάθεια μου να προπαγανδίσω τις ιδέες μου στα αποπροσανατολισμένα -δυστυχώς- λαικά στρωματα.Βία θα χρησιμοποιήσω στην προσπάθεια μου να επιτέθω/αμυνθώ στην εξουσία και στους εκφραστές της.Θα σου παραθέσω το σύνθημα "βιά στη βία της εξουσίας".....Μια ειρηνική πορεία δεν είναι ουσιαστικότερη από μία μη ειρηνική....Στο κάτω κάτω πως μπορείς να ρίξεις την εξουσία μέσα στα νομικά πλαίσια που σου έχει επιβάλλει η ίδια????Λες να θέλει να πέσει????.............................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πολυ καλη η προσπαθεια. Μαθητής και εγω ξεκινησα να συμμετέχω σε αναρχικα εντυπα και συνεχιζω μετα απο 15 χρόνια ακομα. Σου στελνω το μπλογκ που εχουμε το εντυπο σε ηλεκτρονικη μορφή.

    Στον παρακάτω αναγραφόμενο ιστοχώρο αναρτώνται τα κείμενα και οι φωτογραφίες από το τεύχος 11 (άνοιξη 2009) του έντυπου δρόμου Παροξυσμός που μόλις κυκλοφόρησε.

    http://paroksismos.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ.....ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙ.....ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΜΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕ ΚΟΣΜΟ. ΜΕ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ¨? ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ....Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΖΕΙ.ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ.ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ---ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ, ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ, ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΛΠ ΚΛΠ....ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ 20 ΤΕΥΧΟΣ ΤΩΡΑ.Α, ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΔΙΚΤΥΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι αναρχικός, και ο αναρχικός είναι ένας άνθρωπος με συνοχή (πνευματική ειρήνη, η ηρεμία, η εξοχή, να δουλεύεις το λιγότερο δυνατό, όσο είναι απαραίτητο για να μπορείς να ζεις, να απολαμβάνεις την ομορφιά, τον ήλιο. Να απολαμβάνεις τη ζωή με κεφαλαία, τώρα υπάρχει η ζωή με πεζά). Είναι το να έχεις μια προσωπική θεώρηση. Να εφαρμόζεις τις ιδέες σου στην καθημερινότητα στο μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιμένεις μέχρι να γίνει η επανάσταση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο αναρχικός τώρα.

    Είναι μια φιλοσοφική θεώρηση, είναι μια κατάσταση πνεύματος, μια στάση ζωής. Πιστεύω πως αυτή η κοινωνία είναι πολύ άσχημα οργανωμένη, τόσο κοινωνικά όσο και πολιτικά και οικονομικά. Πρέπει να την αλλάξουμε εντελώς. Η αναρχία επικαλείται μια ζωή εντελώς διαφορετική. Με την αναρχία, προσπαθούμε να ζούμε αυτή την ουτοπία λίγο λίγο κάθε μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τους στίχους του ομώνυμου τραγουδιού του γερμανικού ροκ συγκροτήματος «Ton, Steine, Scherben» απήγγειλε ο Ρολφ Πόλε ως προσωπική δήλωση στη δίκη του, τον Σεπτέμβριο του 1973:

    «Εχω πολλούς πατέρες κι έχω πολλές μητέρες

    Κι έχω πολλές αδερφές κι έχω πολλούς αδερφούς

    Οι αδελφοί μου είναι μαύροι κι οι μητέρες μου κίτρινες

    Κι οι πατέρες μου είναι κόκκινοι κι οι αδελφές μου ανοιχτόχρωμες.

    Κι είμαι πάνω από δέκα χιλιάδων χρόνων

    Και τ' όνομά μου είναι άνθρωπος

    Και ζω απ' τον αέρα και ζω απ' το ψωμί

    Και ζω απ' το φως και ζω απ' την αγάπη

    Κι έχω δυο μάτια κι όλα μπορώ να τα δω

    Κι έχω δυο αυτιά κι όλα μπορώ να τα καταλάβω.

    Κι έχουμε έναν εχθρό, αυτός μας στερεί τη μέρα

    Ζει απ' τη δική μας τη δουλειά

    Και ζει απ' τη δύναμή μας

    Κι έχει δυο μάτια και δεν θέλει να δει

    Κι έχει δυο αφτιά, κι όμως δεν θέλει να καταλάβει.

    Κι είναι πάνω από δέκα χιλιάδων χρόνων

    Κι έχει πολλά ονόματα.

    Και ξέρω, θα πολεμήσουμε

    Και ξέρω, θα νικήσουμε

    Και ξέρω, θα ζήσουμε

    Και θ' αγαπηθούμε

    Κι ο πλανήτης Γη

    Σ' όλους μας θ' ανήκει

    Κι ο καθένας θα έχει αυτό που χρειάζεται

    Και δεν θα πάρει πια δέκα χιλιάδες χρόνια

    Γιατί έφτασε η ώρα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή